Er kan voor retour leverancier vanuit WMS magazijn niet met een  inkooptype gewerkt worden die  direct een ontvangstbon aanmaakt.

Binnen WMS betekent dit dat een boeking op een locatie gedaan moet worden (net zo goed als bij een balieverkooporder). Dat is het verschil met de situatie zonder WMS. Hier is geen voorziening voor binnen het WMS. Er zijn dan twee opties:

1. Je maakt een apart inkooptype aan, waarbij er niet direct een ontvangstbon aangemaakt wordt. Dat mag dan alleen negatief zijn.  Je kunt dan een inkooporder aanmaken met dit inkooptype. Je zult dan wel apart de goederenontvangst moeten doen met dit negatieve aantal.
 Je kunt bij de ontvangstboeking de locatie opgeven. Let op dat dit een los-locatie dient te zijn. We nemen aan dat de goederen op een locatie staan. Via een locatieverplaatsing kan dat dan tegen het negatieve aantal op de los-locatie wegvallen.

2. Of een negatieve inkooporder aanmaken met inkooptype waarbij wel direct een ontvangstbon wordt aangemaakt op een ander (fictief) magazijn zonder locaties. Dan kun je met een magazijnoverboeking de goederen uit het locatiemagazijn overboeken naar het andere magazijn van de retourinkoop.