Als de onderstaande foutmelding getoond wordt bij het exporteren naar Excel, staat Excel mogelijk ingesteld op het bestandsformaat  '1997 - 2003 excel' (extensie .xls), terwijl het programma voor het exporteren van Excel uit gaat van het nieuwe bestandsformaat (.xlsx). Dit bestandsformaat kan namelijk meer kolommen en rijen aan.

Als je deze foutmelding krijgt bij het exporteren naar Excel, dan moet je de volgende stappen doorlopen om te controleren of het om een 'compatibiteitsmodus' probleem gaat en dit op te lossen.

Controleer eerst of er nog openstaande 'Excel' processen openstaan voor de ingelogde gebruiker en sluit deze af.

Start Excel opnieuw op en ga naar 'Opties'

Selecteer dan de optie 'Opslaan' en controleer 'De bestandsindeling':

Wijzig de bestandindeling naar 'Excel werkmap (*.xlsx)' indien nodig en druk op 'OK':

Bevestig eventuele waarschuwingen (indien u ook de andere Microsoft Office producten in het nieuwe bestandsformaat wilt laten werken)  en sluit hierna Excel af.