Vraag

Klant geeft aan dat verkoop journaal run niet definitief gemaakt kan worden.

Antwoord
Als eerste actie moet dan met het programma voor het handmatig verwerken van de verkoopfacturen de regel met de correcte BTW toegevoegd worden.

Dan ben je er nog niet, want de bedragen op de omzet rekeningen moeten hieraan gekoppeld worden, die hebben op dit moment ook geen BTW.

Echter, het is niet direct mogelijk de rekening van de omzet te wijzigen (dat komt doordat deze geen JournalEntryLine = 0 heeft).

Dat kunnen we omzeilen door de controle hierop in het SDO uit te schakelen.
De naam van het SDO is fbtjeu_d.

Deze open je kan ook dmv dubbelklik op de naam) en met het gele pennetje ga je naar de Progress editor.

Je kiest in de editor voor de functie calcNotEnabledTBActions.

Daar neem je boven in de functie RETURN ''. op.

Wanneer je het programma voor de verkoopfacturen weer opstart dan doe je dat met het aangepaste SDO.

Nu zie je in de toolbar nog steeds geen pennetje om aan te geven dat je het record wilt wijzigen.

Maar er is ook een andere manier om aan te geven dat je een record wilt wijzigen, namelijk een dubbelklik op de viewer.
Wanneer je dat doet dan komt het scherm toch in update modus en kan je het BTW tarief aanpassen naar het gewenste BTW %.
Let er wel op dat je dit op de juiste regels doet, namelijk alleen de omzet en eventuele kortingen.

Je kan de regel dan gewoon opslaan (en nu verschijnt als het goed is toch het pennetje, maar die verdwijnt straks weer bij de volgende factuur)

Doe je nu een verificatie van de factuur dan komt deze door de controle.

Als voorbeeld een factuur met drie omzet regels en twee kortingsregels, die moeten dus allemaal omgezet worden naar het correcte BTW percentage.

En hoppa :-)

Als je alle facturen gehad hebt niet vergeten de RETURN ''. weer even uit fbtjeu_d te verwijderen.